De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Je gaat je spaargeld gebruiken voor je studie

 Dit is een reactie op vraag 71810 
Bedankt! Ik kan er zeker wat mee, maar hoe zet ik de formule in Excel?

cas
Student hbo - dinsdag 31 december 2013

Antwoord

Het hangt er maar van af wat je precies wilt. Zo'n lijstje maken gaat nog wel, maar een formule? Wat moet de formule uitrekenen? Wat zijn de variabelen? Wat is de gewenste uitkomst?

Bij gegeven $a$, $b$, $X_0$ en $X_t$ geldt:

$
t = \Large\frac{{\ln \left( {\Large\frac{{aX_t + b - X_t }}{{aX_0 + b - X_0 }}} \right)}}{{\ln (a)}}
$

Er zitten er bij Excel al heel wat financiële functies ingebakken.

Naschrift

Bij gegeven $a$, $X_0$, $X_t$ en $t$ geldt:

$
b = \Large\frac{{(1 - a)\left( {X_0 \cdot a^t - X_t } \right)}}{{a^t - 1}}
$

Bij gegeven $a$, $b$, $X_t$ en $t$ geldt:

$
X_0 = a^{ - t} \left( {\Large\frac{b}{{a - 1}} + X_t } \right) - \Large\frac{b}{{a - 1}}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 december 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3