De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking van de tweede graad

Hoi, voor mijn examens van januari moet ik goniometrische vergelijkingen kunnen oplossen. De simpele kan ik, maar die met een kwadraat zijn weer wat moeilijker.

Hoe kan je sin2x = 3/4 oplossen?
Ik ken alle formules (verdubbeling, halvering) en ik weet ook wat de uitkomsten moeten zijn, maar ik weet enkel de berekening niet. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt.

Vaness
Student Hoger Onderwijs België - zondag 8 december 2013

Antwoord

Op 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen kan je al 't een en 't ander vinden. In dit geval...

sin2x=$\frac{3}{4}$
sinx=$-\frac{1}{2}\sqrt{3}$ of sinx=$\frac{1}{2}\sqrt{3}$

Dan kijken in de eenheidscirkel voor de oplossingen...

Op Voorbeelden II heb ik nog wat voorbeelden (met uitwerkigen) verzameld.

Misschien heb je nog iets aan goniometrische functies

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 8 december 2013



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb