|
|
\require{AMSmath}
Verloop goniometrische functie
Hallo ik moet tegen dinsdag een taak van wiskunde afgeven en zit met een aantal vragen! Hopelijk krijg ik snel reacties! Ik heb de functie f(x)=cosx-2sin(2x)+1 Dom=R voor de np heb ik cosx=-1 en sinx=1 wat geeft: x=0+kpen x=(p/2) +2kp Dus heb ik gezegd dat we de grafiek tussen p en p/2 schetsen, kan dat? De functie heeft geen asymptoten. Hier komt nu het echt probleem: ik heb de eerste afgeleide berekent= f'(x)= -sinx+4cos2x en heb het dan gelijkgesteld aan nul. D.m.v. de discriminant kom ik sinx=0,77 en sinx=-0,65... Wat volgt daaruit? En wat geeft het als nulpunten? Alvast bedankt!
Claire
3de graad ASO - zondag 10 november 2013
Antwoord
Je oplossing van de vgl cos(x) = -1 is niet juist. Neem je k = 0, dan is volgens jou x = 0 een oplossing, maar cos(0) = 1 Het plusteken in je afgeleide moet een minteken zijn. En, als je zou uitkomen op sin(x) = 0,77 (maar dat zal nu wel anders worden na de correcties), dan is het enige verschil met bijv. cos(x) = -1 dat je geen exacte oplossingen meer kunt geven. Met een rekenmachine (op radialen!) kun je via invsin of sin-1(0,77) benaderde waarden krijgen. En wat eruit volgt? Eventuele minima of maxima. Laat je GR de grafiek eens op het scherm zetten. Dan zie je wat ik zeg!
MBL
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 november 2013
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|