De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Faculteit

Dag wisfaq,
als opdracht moest ik (n!)2/n2 vereenvoudigen. Hoe pak ik dit aan?
Groetjes,
Jeffrey

Jeffre
Student universiteit België - zaterdag 5 oktober 2013

Antwoord

Vooruit maar:

$
\large\begin{array}{l}
\frac{{(n!)^2 }}{{n^2 }} = \\
\frac{{\left( {1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot ... \cdot n} \right)^2 }}{{n^2 }} = \\
\frac{{1^2 \cdot 2^2 \cdot 3^2 \cdot ... \cdot n^2 }}{{n^2 }} = \\
\end{array}
$
$
\begin{array}{l}
1^2 \cdot 2^2 \cdot 3^2 \cdot ... \cdot \left( {n - 1} \right)^2 = \\
(1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot ... \cdot \left( {n - 1} \right))^2 = \\
(n - 1)!^2 \\
\end{array}
$

Viel mee, denk ik...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 oktober 2013



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3