De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinussen, cosinussen... ik kan er niks van!

Opgave is een bewijsstelling: tan x = cotan x- 2cotan 2x
Ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpakken!

Rebekk
Iets anders - maandag 3 december 2001

Antwoord

Ik werk de opdracht niet helemaal voor je uit.
Herschrijf het rechterlid.
cotan(x) = cos(x)/sin(x)
Doe voor cotan(2x) hetzelfde.
Gebruik dan voor cos(2x) de formule
cos(2x)=cos2x-sin2x
en voor sin(2x) de formule
sin(2x)=2sin(x)cos(x)
Breng dan de beide breuken op dezelfde noemer....

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 december 2001



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3