De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lange vergelijking

Hoi ik heb een vergelijking die ik maar niet goed uitgewerkt krijg kunnen jullie hulp bieden? dit is die vergelijking:
5(x+2)-3(x+4)=18-3x
Ik weet dat het moet met distributie etc. maar het lukt niet...
bedankt bij voorbaat

Yolo
Overige TSO-BSO - maandag 19 augustus 2013

Antwoord

Ik zou zeggen: haakjes wegwerken (zorgvuldig werken!):

5x +5×2 -3x -3×4 = 18 -3x

dus:
5x +10 -3x -12 = 18 -3x

Lukt het vanaf hier?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 augustus 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3