|
|
\require{AMSmath}
Verhoudingen vereenvoudigen
De volgende vraag kom ik niet uit, zelfs met het antwoord..
Een pretpark is 5 van de 365 dagen in een jaar gesloten.
Wat is de verhouding tussen het aantal dag dat het pretpark dat jaar gesloten is en het aantal dagen dat het open is?
. : .
P.s. de bedoeling is dus om het antwoord zo veel mogelijk te vereenvoudigen..
Alvast bedankt.
Dennis
Leerling mbo - dinsdag 6 augustus 2013
Antwoord
Hallo Dennis,
Het aantal dagen dat het park gesloten is, is gegeven: 5 dagen. Dan blijven nog (365 - 5) = 360 dagen over waarop het park open is. De verhouding tussen dagen gesloten en dagen open, is dus:
5 : 360
Nu moet je nog vereenvoudigen. Deel de getallen 5 en 360 door hetzelfde getal. Je hebt niet veel keus: je kunt beide getallen alleen delen door 5: 5/5 = 1 360/5 = 72
De verhouding 5 : 360 wordt dus:
1 : 72

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 augustus 2013
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|