De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Balans

Ik heb een weegschaal. Aan de linkerkant heb ik 2 gele en 1 rood blik. Aan de rechterkant heb ik 4 rode en 1 geel blik. Ik plaats aan de rechterkant 1 geel blik extra. Hoeveel rode blikjes moet ik aan de linkerkant plaatsen?
Hoe reken je uit?

Joey
Leerling mbo - woensdag 3 juli 2013

Antwoord

Je kunt aan beide kanten 1 geel en 1 rood blik weghalen. Welke conclusie kan je dan trekken? Weet je dan hoeveel rode blikjes je aan de linker kant moet plaatsen als je aan de rechter kan 1 geel blik plaatst?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 juli 2013
 Re: Balans 


klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2019 WisFaq - versie IIb