De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cyclometrisce identiteit

Hoe bewijs je
Bgtan x = Bgsin (x/Ö(1+x2))

Bianca
3de graad ASO - zondag 5 mei 2013

Antwoord

Teken eens een rechthoekige driehoek met rechthoekszijden 1 en x en dús een schuine zijde die gelijk is aan Ö(x2 + 1).
Voor één van de scherpe hoeken is tan(a) = x en sin(a) = x/Ö(x2 + 1)
De rest is dan wel duidelijk.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 mei 2013



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb