De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uitdrukking schrijven als een product

hallo WisFaq!
Mijn vraag gaat over de volgende uitdrukking:
cos(x)+cos(y)-cos(x+y)-1
het is de bedoeling dat deze uitdrukking wordt omgezet naar een product
ik ging als volgt te werk:
=2cos((x+y)/2)搾os((x-y)/2)-cos(x)搾os(y)-sin(x)新in(y)-1
=2cos((x+y)/2)搾os((x-y)/2)-cos(x)搾os(y)-sin(x)新in(y)-(sin2(x)+cos2(x))
=2cos((x+y)/2)搾os((x-y)/2)-cos(x)搾os(y)-sin(x)新in(y)-
sin2(x)-cos2(x)
en verder dan dit geraakte ik niet, kunnen jullie mij helpen?
de oplossing is:
4搾os((x+y)/2)新in(x/2)新in(y/2)
grt Jolien

Jolien
Overige TSO-BSO - zondag 14 april 2013

Antwoord

Jolien.
Gebruik cos(x+y)+1=2cos21/2(x+y).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 april 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3