De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verschilfunctie sinusoïdes

de verschilfunctie van twee sinusoídes f(x)=4sin(x-1/10p) en g(x)=4sin(x+1/10p). De verschilfunctie v(x)=f(x)-g(x) en kan geschreven worden in de vorm v(x)=a+bsin(c(x-d).

de a=0, want de evenwichtsstand van f en g is ook 0. De c is 1, omdat de periode 2p is. Maar hoe kun je b en d uitrekenen met de gegevens die je hebt?

Marle
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 april 2013

Antwoord

Marle,
Ken je de formule sin a-sin b=2cos1/2(a+b)sin1/2 (a-b).

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 april 2013
 Re: Verschilfunctie sinusoïdes 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb