De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Homogene vergelijkingen

Deze vergelijking moet men eerst tot een homogene vergelijking omvormen om dan verder te kunnen oplossen het probleem is dat ik het echter niet tot een homogene vergelijking omgevormd krijg
5cos3x=4sinx+2cosx
4sinx+2cosx-5cos3x=0
4sinx+cosx(2-5cos2x)=0
4sinx+cosx(2-5(1-sin2x))=0
4sinx+coxs(2-5+5sin2x)=0
4sinx-3cosx+5sin2x·cosx
als ik het nog meer probeer om dingen te vervangen kom ik telkens geen homogene vergelijking uit

sara
3de graad ASO - woensdag 10 april 2013

Antwoord

Wat dacht je van $5\cos^3x-2\cos x=4\sin x$? En nu links en rechts kwadrateren.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 april 2013
 Re: Homogene vergelijkingen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb