De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische functie herleiden naar een algebraïsche vergelijking

Hallo

Ik moet een goniometrische functie herleiden naar een algebraïsche vergelijking. Ik begrijp dat je 'a sin x + b cos y' kan omzetten naar 'k sin (x+c)'. Maar ik heb geen flauw idee hoe het werkt als je met kwadraten zit:

sin2 x -cos2 x = sin x + cos x

hebben jullie een tip?


Alvast bedankt.

joeri
Iets anders - maandag 8 april 2013

Antwoord

Ja, je kunt sin2x-cos2x schrijven als (sin(x)+cos(x))·(sin(x)-cos(x))
Je krijgt dan
(sin(x)+cos(x))·(sin(x)-cos(x))=sin(x)+cos(x)
Dat betekent:
sin(x)+cos(x)=0 of sin(x)-cos(x)=1

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 april 2013



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb