De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dikte A4 uitrekenen

Een A4 is ongeveer 30 cm bij 21 cm. Ik heb een pak van 500 vellen A4. De inhoud van 1 pak A4 is 3150 cm³. Hoe dik is 1 A4 papier in mm?

300x210=63000mm2x500=31500000 mm³=3150 cm³
3150:210:300=0,01 mm dikte

Is de berekening goed?

Joey
Leerling mbo - woensdag 16 januari 2013

Antwoord

Nee... je doet nu net of de stapel 500 mm hoog is... maar dat is niet zo. Die '500 vel' is 'h' hoog...

Rekenen in cm is iets gemakkelijker. Er geldt: 30·21·h=3150. Wat is dan 'h'? Hoeveel is dat in milimeters? Dat laatste antwoord delen door 500.

NIET BREIEN!!!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 januari 2013
 Re: Dikte A4 uitrekenen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3