De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Wat is de eerste stap die ik kan doen in de volgende som?

 Dit is een reactie op vraag 69504 
Oja

Dus sin(x)(sin2(x)+ cos2(x)=1/3
sin(x)·1=1/3
sin(x)=sin(0,1p)
x=0,1p+K2p of
x=0,9p+K2p

Volgens mij hoort dit de oplossing te zijn.
Bedankt

marc
Student hbo - donderdag 10 januari 2013

Antwoord

Je stap is goed, maar ik zie niet hoe je aan het getal 0,1π bent gekomen.
Je moet (in radialen, neem ik aan) arcsin(1/3) intikken en dat blijkt ongeveer 0,34 te zijn.
Dat is weliswaar ongeveer 0,1π, maar als je dat opschrijft, suggereer je een exactheid die er niet is. Gewoon benaderen dus, zou ik zeggen.
De tweede oplossing is dan π - 0,39 enz.
Het viel dus best mee en je hebt het in feite goed aangepakt.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 januari 2013



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb