De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Schrijf winstfunctie als functie en wanneer is winst maximaal?

 Dit is een reactie op vraag 68703 
Hoi,

sorry voor de late reactie maar hoe kom je aan p=500-5q. ik snap dat je de p naar voren haalt en de q in de som zet zeg maar maar hoe kom je aan 500 en 5q?
klopt het dat je dan 100: 0,2= 500 en dat je 0,2 x 100=20 en dan 100:20=5
En waarom is het daarna opeens 5q2
En hoe kom je aan q=30?
BVD!!

Caroly
Student universiteit - zondag 6 januari 2013

Antwoord

Carolyn,
Uit q=100-0,2p volgt dat 5q=5(100-0,2p)=500-p, waaruit weer volgt dat
p=500-5q. Opbregst is prijs maal hoeveelheid=pq=q(500-5q)=500q-5q2.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3