De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Tweedegraadsfuncties

 Dit is een reactie op vraag 69369 
alvast bedankt met deze hulp,

maar ik zit nog steeds vast. ik heb D berekend en dan kwam ik -56+32m+16m2 uit. Dit heb ik dan gelijkgesteld aan nul zodat ik met een vergelijking m zou kunnen uitkomen maar dan kwam ik vast bij 32m+16m2=56
Ik weet niet wat ik nu moet doen.

alvast bedankt

Anton
Overige TSO-BSO - zaterdag 5 januari 2013

Antwoord

Met a = 2 en b = -4(m+1) en c = 9m krijg je D = 16(m2 + 2m + 1) - 72m =
16m2 - 40m + 16.
D = 0 leidt tot 2m2 - 5m + 2 = 0 en dat los je dan natuurlijk weer met de abc-formule op.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 januari 2013



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3