De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Recursieformule

Kan iemand kijken of ik de volgende opgave goed aan aanpak aub:

Bekijk de rij 2,5,8,11,14, (elke term is 3 groter dan de voorgaande term)
a.Schrijf de volgende vijf termen op
b.Beschrijf de rij met een directe formule
c.Beschrijf de rij met een recursie formule

a. 17,20,23,26,29
b. U(n)=n+3 met n=1,2,3... U(0)=2
c. U(n)=U(n-1)+3 met U(0)=2 met n=1,2,3...

bouddo
Leerling mbo - donderdag 27 december 2012

Antwoord

a) goed
b) Als je n = 1 invult, krijg je u(1) = 1 + 3 = 4 en dat is geen getal uit je rij.
Zie het eens als volgt: 2, 2 + 1.3, 2 + 2.3, 2 + 3.3, 2 + 4.3, enz. enz. Dus.......?
c) goed

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3