De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Permutatie

In een hotel zijn 15 gerechten en er mag een combinatie van maximaal 3 zijn. Hoeveel combinaties zijn er mogelijk? Let op bijvoorbeeld 123 321 213 zijn het zelfde dus dat telt niet hoeveel mogelijkheden zijn er en is er een formule voor?

Ahmet
Leerling mbo - zondag 9 december 2012

Antwoord

Maximaal 3? Dus 1, 2 of 3 zijn mogelijk. Hoeveel combinaties (de volgorde doet er immers niet toe) kan je maken met 1 uit 15, 2 uit 15 of 3 uit 15?

$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{15} \\
1 \\
\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c}
{15} \\
2 \\
\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c}
{15} \\
3 \\
\end{array}} \right) = 575
$

Zie 3. Combinaties

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 december 2012
 Re: Permutatie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3