De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van een vraagstuk met behulp van een vergelijking

beste, ik zit hier met een nog al moeilijke vraag voor mij...
verdeel 550 EUR onder 2 personen. Het deel van de eerste is 50 EUR minder dan 3 maal dat van de 2e. hoeveel krijgt elk
ik zou graag de oplossing daarvan willen weten
mvg

dorine
1ste graad ASO-TSO-BSO - woensdag 5 december 2012

Antwoord

Hallo, Dorine.

De stelkunde en de de algebra beginnen met dit soort vragen.

Stel dat de eerste x euro krijgt en de tweede y euro.
Dan geldt volgens de gegevens:

x+y = 550
x = 3y-50

Combineer je dit, dan vind je 3y-50 + y = 550.

Bereken nu y. En daarna x.

Succes

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3