De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vrienden voor een feestje

 Dit is een reactie op vraag 68024 
Wou deze vraag ook beantwoorden, maar weet niet of de antwoorden juist zijn?
Is het antwoord voor b) C 4 uit 9 + C 4 uit 9 + C 5 uit 9=378?
Maar voor a? is dat C 3 uit 9 + C 5 uit 9 = 210?

Vannes
3de graad ASO - woensdag 5 december 2012

Antwoord

Ik kwam uit op:

a. comb(9,5)+comb(9,3)=210
b. 2·comb(9,4)+comb(9,5)=378

Dus...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3