De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Cirkel in een schuin vlak parameter

 Dit is een reactie op vraag 69087 
Ik snap er nog steeds vrij weinig van........ hoezo wortel(3)/3 en hoe druk je y uit in x met drie termen binnen de haakjes? want die kan ik niet zelf vinden, moet ik eerlijk zijn...

Johan
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 december 2012

Antwoord

Die afstand (Ö3)/3 is niet zo belangrijk. Ik wil maar zeggen dat de afstand van dat vlak tot de oorsprong kleiner dan 1 is, zodat dat vlak die bol snijdt met als snijfiguur een cirkel.

Even uitwerken, Johan. Wiskunde is niet alleen maar staren naar de sterrenhemel. Maak er een vierkantsvergelijking in y van:
x2+y2+(1-x-y)2-1 = 2x2+2y2-2x-2y+2xy = 2y2 + y(2x-2) + (2x2-2x) = 0.
En nu de abc-formule met a=2, b=(2x-2), c= (2x2-2x).

Succes.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 december 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3