De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

SupInfMaxMin

Zoek het sup, inf, max & min van volgende deelverzameling van .

{1/(1+x2)|x element van }

max = sup = 1
min = inf = 0
Is het juist om te zeggen dat x naar oneindig gaat en je dan 1/oneindig krijgt, en dit gelijk is aan 0?

Of is het dit?
max = sup = 1
min = bestaat niet
inf = 0

Anon
Student universiteit België - zondag 14 oktober 2012

Antwoord

Het laatste is juist.
De uitspraak 1/oneindig is er weliswaar een die je vaak leest en hoort, maar het stelt in feite geen getal voor. Jij zegt 'gewoon' dat het 0 is.
Je bedoelt dat je steeds dichter bij 0 komt naarmate x groter wordt.
De 0 bereik je nooit en je komt er ook niet onder. Grootste ondergrens, dus.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 oktober 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3