De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ander voorschrift x = Argsh(y)

Hallo,

Ik moet het voorschrift van de x=Argsh(y) dmv gebruik te maken van de definitie van y=sh(x).

Nu snap ik alles van het bewijs, enkel en alleen deze stap niet:

2x = t - 1/t (t = e^y)
Û t.2x = t2 - t

Maar naar mijn weten, als je beide leden maal t doet, krijg je bij (1/t).t toch gewoon 1 en niet t?

Dimitr
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 2 oktober 2012

Antwoord

Beste Dimitri,

Volgens mij heb je gelijk... Ik kan de rest van de uitwerking niet zien, maar je zou op het juiste antwoord moeten komen via $2tx = t^2-1$ en dan verder oplossen naar $t$.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 3 oktober 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb