De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Royal flush

Hoe groot is de kans op de pokerhand klaveren royal flush?
Dat is 120/(52·51·50·49·48).
Maar bij trekking 1e kaart is P(klaveren en aas)=13/52·4/52
Hoe groot is bij trekking 2e kaart P(klaveren en dame).
Ik zou zeggen 12/51·4/51.(nog 12 klaveren en 4 dames in het spel)
Bij trekking 3e kaart is P(klaveren en boer)=11/50·4/50.
Bij trekking 4e kaart is P(klaveren en boer)=10/49·4/49.
Bij trekking 5e kaart is P(klaveren en boer)=9/50·4/48.

Bij optelling deze kansen kom je niet op het 1e antwoord.
Wat gaat fout?

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 2 oktober 2012

Antwoord

Er is maar 1 klaveraas toch? Dus bij de eerste trekking is de kans P(klaveren en aas) volgens mij 1/52.
Dus de rij kansen wordt 1/52, 1/51, 1/50, 1/49 en 1/48.
Waarom je de door jou gegeven kansen zou willen optellen ontgaat me.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 2 oktober 2012
 Re: Royal flush 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3