De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kredietprijs berekenen

 Dit is een reactie op vraag 68404 

Bedankt voor uw reactie.

Ik probeer uw conclusie:" Dus over 98 euro betaal je een vergoeding van 2 euro, dat is 2/0,98=2,04% over 98 ” te begrijpen, maar het lukt mij niet.
Het bedrag van € 2,- krijg ik als korting over € 100,- of over € 98,?
Ik kan niet snel zien waarom ik “over € 98,- een vergoeding betaal van 2/0,98=2,04%”

Ik wil het graag stap voor stap volgen, als het kan.

In afwachting van uw reactie, verblijf ik

Bij voorbaat dank

Lamrini

Lamrin
Leerling mbo - maandag 24 september 2012

Antwoord

Lamrini,
Over het krediet van 98 betaal je een vergoeding=kredietprijs van 2. De vergoeding wordt berekend over het krediet,dus p%van 98=p*98/100=2, zodat p=2/0,98.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 september 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3