De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kredietprijs berekenen

Graag ontvang ik uw hulp bij de volgende opdracht:

Op de factuur van een leverancier van sportartikelen staat de volgende betalingsconditie:"
"Bij betaling binnen 10 dagen 2% korting voor contant of 30 dagen netto".

Bereken de kredietprijs van het leverancierskrediet (afronden op een decimaal nauwkeurig)

Men heeft het op de volgende wijze uitgewerkt
(uitwerkingenboek):
360/20 x 100/98 x 2% = 36,7%

Hoe kwam men uit op deze oplossing? Ik kan het niet volgen
Gaarne uw uitwerking stapsgewijs.

Met vriendelijke groeten,

Lamrini

Lamrin
Leerling mbo - zondag 16 september 2012

Antwoord

Lamrini,
Stel de factuur is 100 euro's. Dan kun je kiezen : betaal over 10 dagen 98 of over 30 dagen 100. Dus over 98 euro betaal je een vergoeding van 2 euro, dat is 2/0,98=2,04% over 98 euro. Dat is per jaar:360/(30-10)*2,04= 36,7%.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 september 2012
 Re: Kredietprijs berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3