De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Goniometrische functies, uitgedrukt in radialen

 Dit is een reactie op vraag 68312 
Ik begrijp niet helemaal wat u bedoelt.
Waarom zou je -2 invullen voor k? en hoe kom je dan bij 0.2? oh en waarschijnlijk een erg domme vraag; maar wat bedoelt u met modulo $\pi$?

Suzann
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 september 2012

Antwoord

Die 'k' in 'k·2$\pi$' staat voor k$\in\mathbf{Z}$. Dat is de manier om een oneindig aantal oplossingen op te schrijven. Modulo slaat op de stapgrootte tussen de oplossingen. Je kunt voor k dus alle gehele getallen invullen en elk getal geeft je een oplossing... Meestal kijk je zo rond het interval 0..2$\pi$ maar feitelijk zijn er oneindig veel oplossingen.

Zie goniometrische vergelijkingen

PS
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 september 2012
 Re: Re: Re: Goniometrische functies, uitgedrukt in radialen 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb