De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ijs met verschillende smaken

 Dit is een reactie op vraag 68098 
als x=80 dan is hewt antwoord op hoeveel procent van de ondervraagden houden zowel van banaan als citroen toch 80/1000*100%=8%? maar hier komt volgens antwoord van mat4all 24% uit hoe kan dat?

en die een negatief oordeel over zowel aardbeien als banaan hadden:160/1000*100%=16% deze heb ik goed.
en de vraag dat een willekeurig ondervraagde niet van aardbeienijs houd is 500/1000*100%=50% maar ht antwoord is 40 % hoe kan dat?

bouddo
Leerling mbo - zondag 19 augustus 2012

Antwoord

Ik heb de berekening even nagelopen maar zie nog geen reden om getallen te veranderen. Heb je de opgave helemaal correct overgenomen? In vraag c gaat het bijv. over A en C terwijl jij het over A en B hebt.
In de doorsnede van B en C zitten in totaal 180 mensen ofwel 18 %. De 24 % van je antwoordmodel krijg ik er dus ook niet uit bij deze getallen.
Buiten A zitten in totaal 1000 - 420 = 580 mensen ofwel 58 %

Als er iets essentieels veranderd moet worden, horen we het wel.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 20 augustus 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3