De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Gooien met twee dobbelstenen

 Dit is een reactie op vraag 68060 
Voor 5 heb ik twee mogelijkheden van de twaalf en voor even heb ik 6 mogelijk heden van de twaalf de kans is dan

P=2/12+6/12=8/12=2/3?

bouddo
Leerling mbo - maandag 30 juli 2012

Antwoord

Ik vat "Wat is de kans dat je een 5 gooit of een even getal?" op als de kans dat je er dobbelsteen met een 5 boven, of twee, dat mag ook. Als je dan in een tabel zet:

q68066img1.gif

De 'gele vakjes' zijn goed. Er zijn in totaal 36 mogegelijkheden die allemaal even waarschijnlijk zijn.

P(een '5' of even)=$\Large\frac{24}{36}=\frac{2}{3}$

Dus je antwoord klopt wel, maar echt begrijpen doe ik het niet. Misschien moet je 't maar 's uitleggen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 juli 2012
 Re: Re: Gooien met twee dobbelstenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3