De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dominospel

Hoe bereken je bij het dominospel de kans dat het een dubbele is? Aan beide kanten evenveel ogen als een dominospel uit 28 stenen bestaat is dat
6·1/6·1/6=6/36=1/6

bouddo
Leerling mbo - zondag 29 juli 2012

Antwoord

Als er 28 stenen zijn dan 'lopen' de dominostenen van 00 tot 66. Er zijn dan 7 dubbelen (00, 11, 22, 33, 44, 55 en 66). De kans op een 'dubbel' is dan:

P(dubbel)=$\large\frac{7}{28}$=$\large\frac{1}{4}$

Zie ook het voorbeeld op 4. Herhalingscombinaties

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 juli 2012
 Re: Dominospel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3