De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dobbelstenen

Bij een bepaald spel horen twee dobbelstenen waarop met 8 vlakjes waarop de getallen 1 t/m 8 staan. Er wordt gevraagd naar de experimentele kans dat het vlakje 2 boven komt.
Is dat 2/8·2/8=4/64=1/16?

bouddo
Leerling mbo - zaterdag 28 juli 2012

Antwoord

Nee dat is niet goed. Handiger is om te kijken naar de kans dat er geen vlakje 2 boven komt.

P(geen 2)=$\large\frac{7}{8}\cdot\frac{7}{8}$=$\large\frac{49}{64}$
P(wel een 2)=1-$\large\frac{49}{64}$=$\large\frac{15}{64}$

We noemen dat complementaire kansen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 juli 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3