De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van goniometrische vergelijking

hoe los je deze oefening en gelijkaardige oefeningen op?

Welke van de volgende waarden van X voldoet aan de vergelijking.

2 Cos2 (3X + 30°) = 1

robin
3de graad ASO - woensdag 27 juni 2012

Antwoord

Kennelijk heb je een rijtje X-waarden gekregen die misschien een oplossing zijn van de vergelijking. Maar wij mogen dat rijtje blijkbaar niet zien
Hoe dan ook, de vraag is eenvoudig te beantwoorden.
Neem zo'n X, vul hem in de vergelijking in en controleer of het klopt.
Als bijv. X = 5 ° in je lijstje staat, dan is 3X + 30° = 45° en omdat cos(45°) = 1/2Ö(2), klopt het.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 27 juni 2012
 Re: Oplossen van goniometrische vergelijking 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb