De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Puntsymmetrie aantonen bij de functie f(x)

Gegeven is de functie: f(x)=cos2(x).
Toon aan dat de grafiek van f symmetrisch is in het punt (1/4$\pi$,1/2).
Kunnen jullie mij hiermee helpen?
Alvast bedankt!

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 14 juni 2012

Antwoord

De grafiek van een functie f(x) is symmetrisch in een punt (a,b) als voor iedere x geldt:
f(a+x)+f(a-x)=2·b.
In dit geval moet je aantonen dat
cos2(1/4$\pi$+x)+cos2(1/4$\pi$-x)=2·1/2=1 (voor alle x).
Zou je dat zelf eens willen proberen?
Als het niet lukt reageer dan maar. (knopje rechtsonder).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 juni 2012
 Re: Puntsymmetrie aantonen bij de functie f(x) 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb