De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Jan en Piet spelen tennis

Beste

Ik weet echt niet hoe ik deze oefening moet maken. Ik heb al geprobeerd door E(X) te berekenen, maar ik kom als E(X)=0,52 uit...

Opgave:
Jan en Piet spelen een tennismatch. De winnaar is de speler die ofwel tweemaal na elkaar wint ofwel in totaal drie sets wint. Stel dat Jan elke set wint met 60% kans en X het aantal sets is tot een winnaar bekend is. Stel de kansverdeling op – bereken de verwachte waarde van X.

En dit is de oplossing:2.8352
Alvast bedankt!

eva
3de graad ASO - zaterdag 9 juni 2012

Antwoord

Eerst maar een plaatje:

q67788img1.gif

P(2 sets)=0,52 en P(3 sets)=0,48 (ga maar na!)
Met X:aantal sets geldt:
E(X)=2·P(2 sets)+3·P(3 sets)=2·0,52+3·0,48=2,48
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 juni 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3