De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kans berekenen

Vaas 1: 2 rode, 5 witte, 3 blauwe knikkers
Vaas 2: 2 witte, 2 blauwe, 1 groene knikkers
Mark pakt uit beide vazen 1 knikker

Bereken exact de kans op 2 witte knikkers

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 28 mei 2012

Antwoord

Het is een voorbeeld van een 'EN-kans', dus 'vermenigvuldigen'.
P(2 wit)=P(vaas 1 wit)·P(vaas 2 wit)=$\large\frac{5}{10}\cdot\frac{2}{5}$
Lees je een keer de spelregels?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 mei 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3