De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Algebraïsch het maximum vinden

 Dit is een reactie op vraag 67487 
Het vervolg van de som kom ik nu wel uit, maar ik begrijp niet helemaal hoe de afgeleide nu berekend is. of zit ik daarvoor in de verkeerde categorie?
Ik was zelf gegaan voor de productregel is dat hier ook gedaan?

Joris
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 1 mei 2012

Antwoord

Het gaat hiet niet om een product van 2 functies.

De afgeleide van de constante term "4" is gelijk aan 0
De constante factor "3" wordt gewoon meegenomen bij het afgeleiden.
Zie regels voor afgeleiden : [a.f(x)]' = a.f '(x) .

Blijft dan nog de samengestelde functie sin(z) met z = (2x+p)
Volgens de kettingregel is hiervan de afgeleide :
sin'(z).z' = cos(z).z' =
cos(2x+p).(2x+p)' = cos(2x+p).2

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 mei 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb