De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Poissonverdeling

 Dit is een reactie op vraag 67481 
Als ik dan de formule $\mu$k/ k!·e$\mu$gebruik, kom ik op 0,3347. Dus ik moet volgens mij nog iets cumulatiefs doen om op 0,442 te komen. Maar ik zie niet hoe ik dat moet aanpakken?

Erik
Leerling mbo - zaterdag 28 april 2012

Antwoord

Bereken P(X=0) en P(X=1), tel ze op en trek dit van de 1 af en je krijgt wat je zoekt...

P(X=0)=0.2231301601
P(X=1)=0.3346952402)
P(X$\le$1)=P(X=0)+P(X=1)=0.5578254004
P(X>1)=1-0.5578254004=0.4421745996

Mooi...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 april 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3