De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poissonverdeling

Bij een landelijk bingospelletje is de kans op het winnen van een prijs 0,001. In een zaal van waaruit een directe televisie-uitzending plaats vindt bevinden zich 1500 mensen. De kans dat zich in die zaal meer dan één prijswinnaar bevindt, is derhalve gelijk aan?

Gevraagd of ik dit met een formule wil berekenen (of in een tabel opzoek). Beide wil me niet lukken, hoe moet ik dit aanpakken? Het antwoord moet 0,442 zijn.

Erik
Leerling mbo - zaterdag 28 april 2012

Antwoord

De verwachtingswaarde $\lambda$=0,001·1500=1,5.
Gegeven $\lambda$=1.5 bereken P(X$>$1) is.
Formule, tabel of GR maakt verder niet veel uit. Klik op 'bereken de kansen' en lees je antwoord af bij: P(X$>$k).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 april 2012
 Re: Poissonverdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3