De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Binomiale verdeling

Bij een actie van de verkeers politie worden eigenaren van automobielen steeksproefgewijze gecontroleerd op hun autopapieren. Bekend is dat 15% geen geldig rijbewijs bij zich heeft. Er worden 15 auto's aangehouden. De kans dat in deze steekproef van 15 het aantal automobilisten k dat zonder rijbewijs op pad is, meer is dan 1 maar minder dan 6, is?

Mijn probleem is dat ik geen idee hebt hoe ik dit goed invul in de formule. Kan je me op weg helpen of evt een hint geven, zodat ik verder kan puzzelen.

Groet Erik

Erik
Leerling mbo - zondag 22 april 2012

Antwoord

De binomiale verdeling dus...

X~binominaal verdeeld met:
n=15
p=0,15
Gevraagd: P(2X5)

P(2X5)=P(X5)-P(X1)

...en dan met je GR of tabel... of gooi 't hier in:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 april 2012
 Re: Binomiale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3