De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijkingen

f(x)=sin22x
df=2sin2xcos2x.2dx = 4sin2xcos2x.dx = 2sin4xdx
Dat zou te maken hebben met de regel 2sinxcosx=sin2x
Toch begrijp ik de uitwerking niet.

Alice
3de graad ASO - zaterdag 21 april 2012

Antwoord

Kijk maar 's goed:

2·sin(x)cos(x)=sin(2x)
4·sin(2x)cos(2x)=2·sin(4x)

Bedenk dat: 2·sin(2x)·cos(2x)=sin(4x)
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 april 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb