De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Wat is breien in de wiskunde?

 Dit is een reactie op vraag 30898 
Kan je ook breien door te veel =tekens te gebruiken?
Bv.(5-4)x33-(2+13)=1x33-(2+3)= 1x33-5=33-5=28

ilse
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 maart 2012

Antwoord

Het gaat niet om het aantal =-tekens maar om het feit dat een 'isgelijkteken' wel moet kloppen.

Met zoiets als:
(5-4)·33-(2+13)=1·33-15=33-15=18
is verder niet veel mis...

Bij jouw berekening kloppen de berekeningen niet helemaal, dus dat praat een beetje moeilijk. Maar 't komt er op neer dat je geen onzin moet verkopen:

2+3=5-2=3+1=4 is onzin... want 2+3 is niet gelijk aan 4.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 maart 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb