De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansberekenen

Een bepaald medicijn werkt in 80% van de ziekte gevallen. In de praktijk van huisarts Veling krijgen 100 mensen dit middel voorgeschreven.
Bereken de kans dat meer dan 76 mensen genezen.
Bereken de kans dat minstens 77, maar hoogstens 83 mensen genezen.

Yvette
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 7 maart 2012

Antwoord

Beschouw beter worden als een binomiaal kansexperiment met p=0,8 en n=100.

1.
Gegegeven: X~binomiaal verdeeld met n=100 en p=0,8.
Gevraagd: P(X76)
Oplossing: P(X76)=1-P(X76)

P(X76)0.8109

2.
Gegeven: X-binomiaal verdeeld met n=100 en p=0,8.
Gevraagd: P(77X83)
Oplossing: P(77X83)=P(X83)-P(X76)


De gevraagde kans is ongeveer 0.8077-0.1891=0.6186

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 maart 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3