De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepalen van f(x) door middel van euler

wanneer je de afgeleide hebt van f(x) dus f`(x) hoe kun je dan door middel van euler in excell f(x) berekenen? f`(x)=1/(2$\pi$0,5)·e^-0,5x2

ik hoop dat jullie mij tips kunnen geven, of dit bijv in VBA moet oid

ricard
Student hbo - donderdag 2 februari 2012

Antwoord

Dit is een wat bijzondere integraal.
De integraal van -oneindig tot x geeft de cumulatieve normale verdeling weer met standdaarddeviatie 1.
Je kunt de integraal van -oneindig tot x uitrekenen met =NORM.S.VERD(x;WAAR).
(kies voor x de rechtergrens die je wilt hebben.)
Benaderen met Euler levert in dit geval niet direct nauwkeurige waarden op.
Als je tussen twee grenzen x1 en x2 (x2x1) de boel wilt benaderen dan neem je
=NORM.S.VERD(x2;WAAR)-NORM.S.VERD(x1;WAAR)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 februari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3