De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Plaats in rangschikking?

Gegeven: 1, 2, 3, ..., 9
Gevraagd:
a) hoeveel verschillende getallen van 3 cijfers kan je maken?
b) hoeveel oneven getallen zijn er?
c) hoeveel getallen bevatten een 6?
d) rangschik alle getallen uit a) van klein naar groot, op de hoeveelste plaats staat dan getal 675?

a) heb ik gevonden: 9x8x7 = 504
b) heb ik gevonden: 5/9 van 504 = 280
c) heb ik gevonden: 3/9 van 504 = 168
d) Ik denk dat de eerste plaats 5 x 56 mogelijkheden heeft maar verder raak ik niet...wie kan mij helpen?

Alvast super bedankt!
Korea

korea
2de graad ASO - dinsdag 31 januari 2012

Antwoord

Antwoord op d) Bedenk: hoeveel getallen beginnen er met een 1, hoeveel met een 2, enz. Daarna hoeveel beginnen er met 60, dan 61, enz.
Dan heb je heel snel het goede antwoord.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 1 februari 2012



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3