De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Koordenvierhoek in een goniometrische cirkel

Hallo ik heb een vraagje.

Op een goniometrische cirkel is:
- A het beeldpunt van 0°
- B het beeldpunt van 120°
- C het beeldpunt van 180°
- D het beeldpunt van 330°

De oppervlakte van de koordenvierhoek ABCD is dan gelijk aan: ...

Kan er iemand mij helpen?
bij deze vraag kan iemand tege mij zegge hoe dat ik dan de oppervlakte moet berekenene

shery
Overige TSO-BSO - maandag 23 januari 2012

Antwoord

A=(cos(0),sin(0))=(1,0)
B=(cos(120),sin(120))
C=(cos(180),sin(180))=(-1,0)
D=(cos(330),sin(330))
Je kunt de vierhoek nu in twee driehoeken splitsen: ABC en ACD.
Van beide driehoeken is nu een basis en een hoogte bekend.
Zou het zo lukken, denk je?
Anders druk je maar op het knopje rechtsonder.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 januari 2012



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb