De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afleidingen uit somformule

Beste
Hoe geraak ik vanuit de grondformule (cos2a+sin2a=1) naar 1 + tg2a=sec2a en 1+cotga=cosec2a?

En somformules, moet je deze uit het hoofd leren of kun je deze ook ergens uit afleiden?
Aub help mij want ik ben radeloos!

AL
Student universiteit België - zaterdag 7 januari 2012

Antwoord

Hallo

Deel de twee leden van de grondformule door cos2a en je hebt de eerste formule.
Deel de twee leden door sin2a en je hebt de tweede.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 januari 2012
 Re: Afleidingen uit somformule 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb