De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Maximum probleem

Hallo,

Ik worstel momenteel met deze oefening :

Bepaal m en n zodat de functie y=(m-n)x2+(n-1)x-2m+n
voor x=1 een maximum gelijk aan 3 heeft.

Ik ben er dus aan begonnen, met -b/2a = 3 in te vullen (top), maar dan gebruik ik ergens de substitutiemethode, en kom ik 6m-1 = 6m-1 uit, dat levert natuurlijk niet veel op...
Kan iemand mij helpen?

Bedankt!

Jana
2de graad ASO - zaterdag 10 december 2011

Antwoord

Moet $\Large \frac{-b}{2a}$ niet gelijk zijn aan 1? Dat geeft:

$
\Large \frac{{ - (n - 1)}}
{{2(m - n)}} = 1
$

Oplossen en combineren met het gegeven dat f(1)=3 en dan ben je er wel.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 december 2011
 Re: Maximum probleem 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3