De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsel oplossen waarin ln zit verwerkt

Hallo, op school zijn we bezig met allerlei afleidingen, en in het hoofdstukje van de afleidingen van logaritmische functies staat de volgende oefening:

Los het volgende stelsel op.

1. 3·ln(x)-ln(y) = ln 1024
2. 2·ln(x)-ln(y3)= 2·ln2

Zoals je normaal een stelsel oplost, doe ik het eerste deeltje maal 2 en het tweede deeltje maal -3, zodat die ln(x) wegvallen, maar dan krijg ik=

3·ln(y3)-2ln(y)= 2·ln(1024) - 6·ln(2)

Kunnen jullie me verder op weg helpen?
Alvast bedankt!

Joey
Overige TSO-BSO - vrijdag 25 november 2011

Antwoord

Twee tips:
ln(y3)=3ln(y) en
ln(1024)=ln(210)=10ln(2).
Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 25 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3