De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Eerstegraadsfunctie

als je zelf een functievoorschrift moet opstellen van een eerstegraadsfunctie .
is daar een bepaalde manier voor ?
en een voorbeeld is :
je krijgt bv : f1(-2)=0 en f1(0)=3
en uit dit moet je een functievoorschrift maken , hoe doe je dat ??

linne
2de graad ASO - dinsdag 15 november 2011

Antwoord

Het gaat dus om de lijn door (-2,0) en (0,3).
Deze lijn is van de vorm f(x)=ax+b.
(0,3) levert meteen al b, want a·0+b moet 3 zijn.
Dus we houden over:
f(x)=ax+3.
Vullen we nu (-2,0) in dan krijgen we: a·-2+3=0.
Dus -2a+3=0.
Uit deze vergelijking kun je a oplossen en dan weet je het functie voorschift.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 november 2011



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3